Suntem mult prea rai pe o planeta buna , sunt oameni care mor cand trupul le traieste . Sunt mult prea multe crime si viata prea nebuna , suntem mult prea reci cand viata ne-ncalzeste ! !

duminică, 7 noiembrie 2010

Intoarce-te in vis..





Cu sau fara voia lui a venit inapoi. Deschide poarta ruginita de timp, paseste sfioasa catre usa. Apasa clanta, iar usa ii face loc sa intre. In casa e cald, dar peretii sunt reci...focul arde dar soba e tot un ger..

Vesnicul fotoliu este gol, ziarul de saptamana trecuta e tot acolo pe masa, unde l-a vazut si ultima data, inainte sa plece. Patul priveste dezordonat si gol spre televizorul plin de praf, dat pe acelasi post pe care era si saptamana trecuta. Pe masuta insa e ceva neobisnuit, un morman de cutii cu medicamente..E straniu..

Deodata, dinspre usa din spatele fetei se aude o voce ciudata, slabita, insa ea realizeaza din prima ca e vocea lui:

"De ce te-ai intors? Ti-am spus destul de clar ca nu mai are rost.."

Speriata, fata nu are curajul sa se intoarca spre persoana care ii vorbise, ca si cum ar stii ca ceea ce ar vedea ar face-o sa sufere.Cu jumatate de gura, ii raspunde:

" Vroiam sa aflu si eu motivul pt care m-ai alungat din viata ta!"

"Motivul? Vrei sa stii adevaratul motiv? Nu era vorba, asa cum ti-am spus, ca nu te mai iubesc. Am vrut doar sa nu ma vezi asa...Dar acum, ca te-ai riscat sa vii aici, de ce nu te intorci?

"Nu, nu vreau.."raspunse fata si mai speriata..
"Cu toate astea, ma bucur totusi ca am avut sansa sa te mai vad o data, chiar si de la spate...acum..."

Si in urmatoarea secunda podeaua rasuna...se prabusise...


De abia acum, fata se intoarce, dar nu mai vede decat un trup gol intins pe podeaua invechita. Nu mai e in stare decat sa spuna : "Doamne, de ce nu mi-ai dat curajul sa-l mai vad o data, o singura data...te iubeam...". Isi petrece mana peste ochii lui reci,iar apoi se aseaza incolacita cu capul pe pieptul celui care pana acum un minut fusese intreaga ei viata, sperand sa il revada in vis..

Un comentariu: